fbpx

5 Asas Mula Berniaga Instagram 2019 – Bukan Sekadar Follower Instagram

Kita sudah pun melepasi suku pertama untuk tahun 2019, akan tetapi masih ramai yang ingin mula berniaga. Isunya sekarang ini adalah, ramai orang yang terus nak buat advance tetapi tidak mahu mengenal asas untuk mula berniaga di Instagram. Instagram merupakan salah satu platform untuk netizen berkongsi gambar dan video. Hootsuite melaporkan pada awal Jan 2018, … Read more 5 Asas Mula Berniaga Instagram 2019 – Bukan Sekadar Follower Instagram

5 Idea Bisnes Online Tanpa Modal Tahun 2018

bisnes online

Bisnes online. Fuuhhh.. Lama tak menaip di dalam laman sesawang papakacak.com ni. Maaf lah, terpaksa fokus bisnes online dan juga kerja baru pada masa yang sama.  Makin hari makin ramai yang mula sedar untuk membina pendapatan kedua selain daripada makan gaji. Jadi sekiranya korang tak tahu apa jenis yang korang boleh buat untuk tambah pendapatan … Read more 5 Idea Bisnes Online Tanpa Modal Tahun 2018

Crash Instragam Stories Dengan Teknik VideoFon

Haa…. Pelik kan bunyinya. VideoFon?  Pebenda tuh? Ok macam ni, hari tu Pk ada join Bengkel Videofon Bersama Kak Kay anjuran Kelab Blogger Ben Ashaari. Lokasi nya di Matic, Kuala Lumpur. Meh kita kenal siapakah Kak Kay.  Nama penuh beliau adalah Kamalia Kamal yang mana merupakan pengasas Photolicious. Kak Kay berpengalaman lebh 10 tahun dalam bidang fotografi dan … Read more Crash Instragam Stories Dengan Teknik VideoFon

Xioami Tawarkan Smartphone Bawah RM 350

Ini peluang keemasan untuk mereka yang mencari smartphone yang cukup-cukup bajet. Harga asal adalah RM 399 tapi sekarang, anda boleh jimat sehingga RM 60.   WOW! Harga sekarang hanya RM 339  untuk masa terhad sahaja. Tekan tulisan Xiaomi Redmi 5A. Sedikit spesifikasi Redmi 5a Display: 5” HD 1280×720 resolution, 296PPI 2GB RAM/16GB ROM Up to 128GB microSD Support … Read more Xioami Tawarkan Smartphone Bawah RM 350

Whatsapp Business Dilancarkan. Tapi…..

Baru-baru ini Whatsapp telah melancarkan satu aplikasi terbaru mereka. Iaitu Whatsapp Busines. Aplikasi ini tujuannya adalah untuk memudahkan entiti perniagaan untuk mudah dicapai disamping meningkatkan kreadibiliti sesebuah entiti perniagaan.

 

Apa yang menariknya, aplikasi ini dikatakan

Read moreWhatsapp Business Dilancarkan. Tapi…..

Pin It on Pinterest